hosting menu left
hosting menu right

logo
Sindikalni prosvjedi, Zagreb, travanj 2008., MASA
Početna Vijesti Hrvatska Razgovor: Anarhistička solidarnost i antiratne aktivnosti tijekom devedesetih u Hrvatskoj
Razgovor: Anarhistička solidarnost i antiratne aktivnosti tijekom devedesetih u Hrvatskoj PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 19 Veljača 2017 18:17


U četvrtak, 23. veljače, u zagrebačkoj infoshop knjižnici Pippilotti s početkom u 20 sati održat će se predstavljanje časopisa Antipolitika i razgovor o anarhističkim antiratnim aktivnostma u 90-tima.

Ne postoji objektivna povijest. Postoje samo različite interpretacije onoga što se dogodilo i vrlo jasna ideja da su "obični", "mali" ljudi uvijek žrtve svih sistema, bez obzira bili oni zasnovani na ovoj ili onoj ideologiji, nacionalizmu, religiji... Ratovi koji su se dogodili tijekom devedestih stvorili su jedino žrtve. Žrtve medijske propagande, nacionalizma, država i njihovih vođa, lokalnih nasilnika, različitih poslušnika i onih koji su "samo izvršavali zapovjedi"...
U takvoj situaciji, masovnoj ratnoj psihozi, i dalje su postojali "džepovi" otpora sukobu, nacionalizmu, mržnji i samom ratu, iako je bio svugdje oko nas i postao je sastavni dio naših života. Nova normalnost.

Razgovarat će se o anarhističkim akcijama solidarnosti, različitim antiratnim inicijativama i njihovom odjeku tijekom devedesetih. Razgovor o antiratnim aktivnostima uvodno će biti baziran na tekstu objavljenom u novom anarhističkom časopisu Antipolitika, čija tema je antimilitarizam. Časopis izlazi dvojezično (na engleskom i našem jeziku) te je pokrenut u nastojanju da donese analizu i perspektive antiautoritanog i anarhističkog pokreta na Balkanu, koja često ostaje slabo vidljiva.


 

Anarhizam u Hrvatskoj

MASA
Što čitaš?

Izdanja

Osnove sindikalizma. Direktna akcija. SabotažaKako omogućiti anarhističku revoluciju?
Metode anarhosindikalizma. Anarhosindikalizam u Puerto RealuBlokadna kuharica
Organizacijska platforma Sveopćeg saveza anarhista (nacrt)Grad postkapitalizma
Osnove sindikalizma. Direktna akcija. Sabotaža
website hosting main area bottom

Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.