hosting menu left
hosting menu right

logo
Španjolska 1936, CNT-AIT
Početna Vijesti Hrvatska Subverzije: Antifašistički i antiautoritarni pokret u Rusiji
Subverzije: Antifašistički i antiautoritarni pokret u Rusiji PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 08 Studeni 2010 16:53

četvrtak, 11. 11. 2010. u 19 sati, u sklopu Subverzija ruski aktivist govori o antifašističkom i antiautoritarnom pokretu u Rusiji, nastalom u teškim uvjetima zemlje koju potresaju najbrutalniji primjeri neonacističkog djelovanja u sprezi s vlastima koje financiraju i potiču nacionalističke skupine. Uz to, društveni sukob se proširio na različita područja djelovanja, čime je narasla i represija.Tijekom posljednja dva desetljeća, a nakon raspada Sovjetskog saveza, u Rusiji se razvio neonacistički pokret koji je izrazito velik i brutalan pa su česte vijesti koje govore u ubojstvima počinjenim od strane neonacista. Jedan od poznatih slučajeva je prošlogodišnje ubojstvo odvjetnika Stanislava Markeova i nezavisne novinarke Anastasie Baburove za koje se sumnja da je naručeno od strane vlasti.

U izrazito teškim uvjetima, posljednjih par godina u Rusiji se razvio snažan antifašistički pokret koji pokušava promjeniti situaciju pružanjem stalnog otpora.

Istovremeno, anitautoritarni pokret se uključio u niz društvenih borbi, od onih za zaštitu okoliša, do opće borbe protiv društvene nepravde, pri čemu su sve češći sukobi, a nedavni napad na zgradu administracije je izazvao nezapamćeni val represije protiv poznatih aktivista.

O različitim načinima organiziranja i taktikama otpora, te strujama i tendencijama u ruskom antiautoritarnom pokretu govoriti će aktivist iz Rusije.

Predavanje i diskusija održavaju se u net.kulturnom klubu Mama, Preradovićeva 18 u Zagrebu, u četvrtak 11. 11. 2010. u 19 sati.

Subverzije se financiraju isključivo osobnim donacijama pa zato ubacite par kuna u kutiju za donacije, jer na taj način financirate program, plakate i sve ostale troškove, koji su minimalni, ali postoje.


 

Anarhizam u Hrvatskoj

MASA
Što čitaš?

Izdanja

Osnove sindikalizma. Direktna akcija. SabotažaKako omogućiti anarhističku revoluciju?
Metode anarhosindikalizma. Anarhosindikalizam u Puerto RealuBlokadna kuharica
Organizacijska platforma Sveopćeg saveza anarhista (nacrt)Grad postkapitalizma
Osnove sindikalizma. Direktna akcija. Sabotaža
website hosting main area bottom

Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.