hosting menu left
hosting menu right

logo
Španjolska 1936, CNT-AIT
Početna Vijesti Hrvatska
Hrvatska
Razgovor: Anarhistička solidarnost i antiratne aktivnosti tijekom devedesetih u Hrvatskoj PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 19 Veljača 2017 18:17

U četvrtak, 23. veljače, u zagrebačkoj infoshop knjižnici Pippilotti s početkom u 20 sati održat će se predstavljanje časopisa Antipolitika i razgovor o anarhističkim antiratnim aktivnostma u 90-tima.

Ne postoji objektivna povijest. Postoje samo različite interpretacije onoga što se dogodilo i vrlo jasna ideja da su "obični", "mali" ljudi uvijek žrtve svih sistema, bez obzira bili oni zasnovani na ovoj ili onoj ideologiji, nacionalizmu, religiji... Ratovi koji su se dogodili tijekom devedestih stvorili su jedino žrtve. Žrtve medijske propagande, nacionalizma, država i njihovih vođa, lokalnih nasilnika, različitih poslušnika i onih koji su "samo izvršavali zapovjedi"...

U takvoj situaciji, masovnoj ratnoj psihozi, i dalje su postojali "džepovi" otpora sukobu, nacionalizmu, mržnji i samom ratu, iako je bio svugdje oko nas i postao je sastavni dio naših života. Nova normalnost.

Razgovarat će se o anarhističkim akcijama solidarnosti, različitim antiratnim inicijativama i njihovom odjeku tijekom devedesetih. Razgovor o antiratnim aktivnostima uvodno će biti baziran na tekstu objavljenom u novom anarhističkom časopisu Antipolitika, čija tema je antimilitarizam. Časopis izlazi dvojezično (na engleskom i našem jeziku) te je pokrenut u nastojanju da donese analizu i perspektive antiautoritanog i anarhističkog pokreta na Balkanu, koja često ostaje slabo vidljiva.

 
Razgovor o knjizi Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj PDF Ispis E-mail
Petak, 03 Veljača 2017 20:54

U zagrebačkom infoshopu i knjižnici Pippilotta, 17. veljače održat će se razgovor s Lukom Pejićem, autorom nedavno objavljene knjige ''Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj – fragmenti subverzije'' (DAF, 2016).

Više informacija potražite na FB stranicama događaja.

 
10. Anarhistički sajam knjiga PDF Ispis E-mail
Petak, 04 Travanj 2014 18:19
Danas je počeo deseti Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu, a traje do zatvaranja u nedjelju, 6. 4. 2014. Ovogodišnja novost je preseljenje sajma u Zagrebački plesni centar, u Ilici 10. Kao i prošlih godina, i ovaj jubilarni sajam okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret iz raznih zemalja, te sve zainteresirane. Osnovna ideja sajma je predstaviti anarhističku/slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo. Donosimo program:
Više...
 
Sedmi Anarhistički sajam knjiga PDF Ispis E-mail
Srijeda, 30 Ožujak 2011 17:49

Sedmi Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu održat će se prvi vikend u travnju. Ove godine sajam se održava u galeriji Nova, a osim već tradicionalnog okupljanja anarhističkih izdavača, grupa i pojedinaca, najavljene su i diskusije o anarhizmu u praksi, demokraciji, seksualnom nasilju, pravima životinja i skvotiranju, te će tijekom sajma će biti predstavljeno i nekoliko novih knjiga. Na sajmu sudjeluju izdavači, grupe i projekti iz regije i svijeta.

Sedmi Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu održat će se od 1. do 3. travnja 2011. godine u galeriji Nova u Teslinoj ulici, a cjelokupan program je dostupan na stranicama sajma www.ask-zagreb.org

Više...
 
Subverzije: Antifašistički i antiautoritarni pokret u Rusiji PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 08 Studeni 2010 16:53

četvrtak, 11. 11. 2010. u 19 sati, u sklopu Subverzija ruski aktivist govori o antifašističkom i antiautoritarnom pokretu u Rusiji, nastalom u teškim uvjetima zemlje koju potresaju najbrutalniji primjeri neonacističkog djelovanja u sprezi s vlastima koje financiraju i potiču nacionalističke skupine. Uz to, društveni sukob se proširio na različita područja djelovanja, čime je narasla i represija.

Više...
 
« Početak«1234567»Kraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Anarhizam u Hrvatskoj

MASA
Što čitaš?

Izdanja

Osnove sindikalizma. Direktna akcija. SabotažaKako omogućiti anarhističku revoluciju?
Metode anarhosindikalizma. Anarhosindikalizam u Puerto RealuBlokadna kuharica
Organizacijska platforma Sveopćeg saveza anarhista (nacrt)Grad postkapitalizma
Osnove sindikalizma. Direktna akcija. Sabotaža
website hosting main area bottom

Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.