hosting menu left
hosting menu right

logo
Španjolska 1936, CNT-AIT
Početna Što je CAS?
Što je CAS? PDF Ispis E-mail
Utorak, 21 Srpanj 2009 22:08
Centar za anarhističke studije (CAS) je nevladina neprofitna udruga čiji je cilj proučavanje anarhističke teorije, prakse i povijesti, s osobitim naglaskom na anarhosindikalizam, u svrhu čega Centar prikuplja anarhističku literaturu i objavljuje publikacije anarhističke tematike, te organizira predavanja, seminare i tribine.

Temeljne vrijednosti Centra temeljne su vrijednosti anarhizma: sloboda, jednakost, ravnopravnost, autonomija, uzajamna pomoć, suradnja, solidarnost, antiautoritarnost i nehijerarhičnost.
 
U skladu s ovim vrijednostima, rad Centra organizira Skupština sačinjena od svih članova Centra koji imaju pravo ravnopravno sudjelovati u svim njegovim aktivnostima, odlučivati o svim aktima vezanim uz njegov rad i postojanje, kao i birati i biti birani na izvršne funkcije Centra.
 
Centar je protiv nacionalizma, klerikalizma, militarizma i svakog oblika represije i diskriminacije na temelju etniciteta, rase, spola, roda i seksualne orijentacije.
 
Centar se financira isključivo vlastitim članarinama, donacijama svojih simpatizera i novcem od prodaje vlastitih publikacija.
 
 
Web stranica Centra za anarhističke studije
 
Web stranica Centra je društveno dobro. Zamišljena je kao internetski arhiv slobodarske literature, dostupan svakome u svakom trenutku. Arhiv se stalno nadopunjava tekstovima s područja anarhističke i slobodarske teorije, prakse i povijesti te intervjuima i fotografijama.

Centar želi korisnicima i korisnicama internetske arhive pružiti što više informacija i doprinijeti razbijanju predrasuda o anarhizmu kao ideji koja zagovara kaotično, neorganizirano i utopijsko društvo, kao i predstaviti anarhizam kao legitimnu političku ideologiju sa svojom teorijom, praksom i poviješću.  
 
Ako želite doprinijeti web arhivu Centra za anarhističke studije svojim člankom ili autorskim prijevodom, možete nas kontaktirati na alt  i vaš će se članak ili autorski prijevod ubrzo naći u web arhivu.
 
Pozivamo sve zainteresirane da se slobodno uključe.  

Ako posjedujete bilo kakve informacije vezane za anarhistička zbivanja u Hrvatskoj i regiji, slobodno ih šaljite na naš kontakt e-mail i mi ćemo ih objaviti u našoj rubrici vijesti.   

Centar na svojoj stranici objavljuje recenzije anarhističkih knjiga, pamfleta, brošura, stripova i ostalog materijala. Ako želite da recenziramo nešto na čemu ste radili, kontaktirajte nas na e-mail kako bismo se dogovorili u vezi predaje materijala. Naš uvjet za recenziju su dva besplatna primjerka djela koja ćemo sačuvati za arhiv/knjižnicu na kojoj radimo.    
 

Centar za anarhističke studije, listopad 2009.
 
 

Anarhizam u Hrvatskoj

MASA
Što čitaš?

Izdanja

Osnove sindikalizma. Direktna akcija. SabotažaKako omogućiti anarhističku revoluciju?
Metode anarhosindikalizma. Anarhosindikalizam u Puerto RealuBlokadna kuharica
Organizacijska platforma Sveopćeg saveza anarhista (nacrt)Grad postkapitalizma
Osnove sindikalizma. Direktna akcija. Sabotaža
website hosting main area bottom

Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.