hosting menu left
hosting menu right

logo
Španjolska 1936, CNT-AIT
Početna Iz medija
Iz medija
Mate Ćosić: Anarhisti bez konteksta PDF Ispis E-mail
Petak, 30 Travanj 2010 15:19

Analiza 6. Anarhističkog sajma knjiga Mate Ćosića objavljena u Zarezovoj "rubrici" Anarho scena.

Više...
 
Zvone zvona starih utopija PDF Ispis E-mail
Utorak, 30 Ožujak 2010 00:49

Kada smo poverovali da više ne gradimo komunizam, utopijsku „svetlu budućnost“ čovečanstva, zasnovanu na marksističkom učenju i da se vraćamo „nedosanjanoj prošlosti“, kapitalizmu, koji je svoju legitimnost sticao tri stoleća, došlo je do novih zapitanosti čoveka u vrtlogu društvenih promena. Posle Fukujamine teze o „kraju istorije“, frustrirani naučnici oglasili su kraj ideja sa utopijskom vizijom.

Kada je izgledalo da je čovek, najzad, pronašao pravi put, proglašavajući privatnu svojinu i liberalizam paradigmom savremenog sveta došlo je do velike ekonomske krize i sumraka neoliberalizma koji je spas potražio od moćne države. Pokazalo se da društvena uređenja počivaju na atributima ideološkog mesijanstva, i da privremeni trijumf kapitalizma nad socijalizmom, ne znači istinsko ostvarenje ovozemaljskog raja na Zemlji.

Više...
 
Poslušnost i strah olakšali su krađu naših radnih mjesta PDF Ispis E-mail
Srijeda, 24 Ožujak 2010 01:26

Intervju sa članom Mreže anarhosindikalista i anarhosindikalistkinja, Eugenom Babićem, koji je izašao u subotnjem prilogu Glasa Istre - ZOOM.

Više...
 
Svi režimi i države zatvaraju anarhiste (razgovor Aleksander Sašo Nakov) PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 22 Veljača 2010 15:34

Aleksander Sašo Nakov je već više od sedamdeset godina član Federacije anarhista Bugarske - FAB, te jedan od njenih ponovnih pokretača nakon pada socijalizma i režima koji je mnoge anarhiste u Istočnoj Europi stajao slobode, ali i života.

Taj naizgled krhki starac prvenstveno daje dojam snažne osobe koja se cijeli život bori za bolji svijet, a ideje kojima je ostao dosljedan cijeli život, nije zaboravio i napustio niti nakon 15 godina koje je proveo zatvoren u bugarskim logorima. I danas aktivno sudjeluje u radu pokreta, a poruka koju je jasno poslao svim mladim ljudima na Balkanskom anarhsitičkom sajmu knjiga u Solunu 2009. godine, bila je posve jednostavna: Mladima mogu poručiti samo jedno - borite se!

Više...
 
Anarhizam kao građenje novog u ljušturi starog PDF Ispis E-mail
Subota, 20 Veljača 2010 01:04

S Matom Ćosićem (25), nezaposlenim profesorom sociologije i ruskog jezika, anarhosindikalistom, aktivistom na području queer teorije i politike te feminizma, razgovaramo o njegovoj anarhosindikalističkoj praksi.

Više...
 
« Početak«1234»Kraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Anarhizam u Hrvatskoj

MASA
Što čitaš?

Izdanja

Osnove sindikalizma. Direktna akcija. SabotažaKako omogućiti anarhističku revoluciju?
Metode anarhosindikalizma. Anarhosindikalizam u Puerto RealuBlokadna kuharica
Organizacijska platforma Sveopćeg saveza anarhista (nacrt)Grad postkapitalizma
Osnove sindikalizma. Direktna akcija. Sabotaža
website hosting main area bottom

Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.